Ei bine da, am fost o victima a hotilor bucuresteni. Ieri, adica pe 1 aprilie, si nu-nu a fost o gluma, am poposit intr-o cafenea pe care o frecventez zilnic, in Centrul Vechi. Cafenea frumoasa, oameni alesi, chelnari simpatici, ce sa mai…o placere sa tii intalniri de serviciu acolo. Ca de obicei, eu si colega mea draga ne-am lasat laptop-urile si gentile pe masa „noastra” in timp ce ne-am mutat la o alta, pentru a purta o discutie cu cineva. Ne-am intors la locurile noastre dupa vreo ora jumate, doua, iar eu infometata voiam sa vad cati bani schimbati am, pentru a-mi comanda ceva bun. Surpriza! O geanta urata o inlocuia pe a mea. Geanta mea si geaca erau disparute. Bani, carduri, buletin, chei, o carte, o agenda si un mp3player…GONE!

Am blocat cardurile, iar cu laptopul in brate si telefoanele in buzunare am cautat un taxi pe care urma sa-l platesc cu bani imprumutati, obviously! Si daaa, tocmai ieri a fost Bucurestiul cu curu’n sus din cauza grevei RATB-istilor. Si daaa, am platit dublu taxiul fata de o zi obisnuita. Si daaa, am schimbat butucul de la yala.

Azi am mers la Monitorul Oficial, unde am aflat ca buletinul nu se declara la ei, ci la sectia de politie de care apartin. Sa va explic ceva: POLITIA Capitalei e de rahat! Nu am avut cum sa aflu pe net de ce sectie apartin. Am zis sa sun la o sectie oarecare, ca sigur ma ajuta vreun ofiter dragut. Primul nr la care am sunat mi-a dat ton de fax! Al doilea…pff..a raspuns un obosit care imi spunea sa astept pe fir, ptr ca nu are harta in fata – WTF?!?!?! In cele din urma mi-a spus, dar adevarul e ca nici acum nu stiu daca mi-a spus ce trebuia. Am luat un taxi pana la sectia 18 unde un nene mi-a spus ca trebuie mai intai sa declar furtul la o sectie din sectorul in care a avut loc nefericitul eveniment. Deci m-am dus la Unirii. Acolo m-am amuzat cu niste ofiteri de politie (sau sergenti, nu le stiu titulatura) care radeau unii de altii. A fost relaxant. Apoi un tip simpatic m-a luat deoparte sa formulam declaratiile.

Dupa cum ma asteptam, au avut loc o serie de furturi in zona Universitatii, deci considerati-va preveniti.

The outcome? Miercuri imi iau dovada de la cei de la Unirii, apoi ma duc la o sectie care sper sa fie cea buna pentru a-mi reface buletinul. Intre timp, sper sa dea o masina peste nenorocita (pentru ca imi imaginez ca doar o femeie ar putea iesi cu o geanta si geaca pe umar, fara sa bata la ochi) si sa o imprastie pe 15 strazi! 🙂

Sarbatori fericite everyone!

Publicitate