Image and video hosting by TinyPic

Daca esti genul de om sigur pe el, bravo tie..te asteapta numai lucruri bune. Daca ai incredere in fortele proprii, e perfect… Doar ca ar trebui sa-ti dai seama, undeva pe drum, ca e ok sa iti imparti sarcinile cu cineva, ca e ok sa te bazezi si pe altii. Nu exista om bun la toate…sau care sa le faca bine pe toate. Poti sa stii cate putin din fiecare domeniu, sau poti sa stii foarte multe intr-unul singur (dupa modelul american).

Gandeste-te putin… te consideri un om inteligent, da? De obicei iti formezi o astfel de parere prin comparatie cu altcineva. Ar trebui sa tii minte ce-ti zic acum: mai mult ca sigur exista cineva mai inteligent si decat tine. Esti mediocru. Intr-o oarecare masura, suntem cu totii. De asta ne temem cel mai tare (bine, poate doar eu) dar vorba aia…de ce te temi, de aia ai parte. Asadar, esti undeva la mijloc pe scara inteligentei… Te crezi estetic placut. Baga-ti mintile in cap! Ai dat drumul la televizor? Hollywood-ul e plin de oameni frumosi! Te crezi unic prin atitudinea sfidatoare la adresa unora, sau prin indiferenta afisata in fata altora. Nu asta te face unic. Sunt multi oameni nesimtiti pe lumea asta. Daca sustii ca asta e felul tau de a fi nu e neaparat ok. Nu e un argument valid. Un om cu o coloana vertebrala nu sta cu mainile incrucisate, nu asculta oamenii cum ii reproseaza cand greseste doar ca sa le raspunda „stii ce?asa sunt eu!”. Toata maiestria ta sta in a repara acolo unde ai de reparat. Recunoasterea greselilor e calitatea celor drepti. Tu o cunosti?

 Inceteaza in a mai spune tuturor ca esti destept si frumos, ca defectele sunt de fapt calitati si ca nimeni nu greseste mai frumos decat tine. Sunt aberatii. Destepti si frumosi sunt multi, defectele sunt defecte iar greselile trebuie recunoscute pentru a putea invata din ele. Oamenii care spun numai lucruri frumoase despre ei insisi sunt demni de mila. Orice interlocutor ar avea, poate trage cu usurinta concluzia ca aceste laudarosenii sunt semne de slabiciune, nu de tarie de caracter. Nici un om care spune despre el :”sunt un tip destept”/ „sunt foarte amuzant”/ „sunt bun la pat”/ „sunt adonis” nu imi va castiga respectul, ci mai degraba dispretul. Pana la urma e adevarata vorba aia…”lauda de sine…” nu ca „nu miroase-a bine”…pute, de-a dreptul !

Reclame