Iubesti o persoana pentru CINE ESTE, sau pentru CEEA CE FACE?*  Cu alte cuvinte..il iubesti pentru omul pe care il vezi atunci cand il privesti in ochi, omul care te tine de mana pe strada si te strange din cand in cand parca amintindu-ti cat de mult insemni pentru el?..Sau il iubesti pentru felul in care iti face declaratii in public, pentru numarul cadourilor pe care ti le face ?

Nu ma intelege gresit..nu vreau sa sune ca si cum in primul caz ar fi vorba despre iubirea reala, iar in al doilea despre una de natura materiala. Nu. Lucrurile stau in felul urmator…Te iubeste, face sacrificii pentru tine, te vrea alaturi o viata…dar are, sa zicem, o criza nervoasa, un atac de panica…te loveste.Tu, ca  femeie in cazul acesta, daca il iubesti..ii stai alaturi, riscand sa o incasezi si cu alta ocazie, dar sperand sa fi fost un caz izolat…sau iti faci bagajele si fugi mancand pamantul (ceea ce as recomanda din suflet oricui)?

Dragostea adevarata, aia cu libelule in stomac (cum zicea un personaj simpatic), e o dragoste oferita…care nu pretinde nimic in schimb…o dragoste altruista. In cazul in care ai parte de asa ceva…nu ar fi firesc sa stai langa el, in ciuda faptelor sale, care pot fi de condamnat?…pentru ca il iubesti?

Eu ma pierd in subiectul asta…cred ca este pentru prima oara cand nu am o parere formata. Ba chiar incep sa ma gandesc daca dragostea asta altruista exista…sau e doar un mit…

*suna mai bine in engleza: do you love him for who he is or what he does?

Reclame