Nu mai judeca oamenii de langa tine, oamenii cu care intri in contact..E complet gresit sa pornesti cu o idee despre un om, inainte ca macar sa porti o discutie cu el, darmite sa il cunosti cu adevarat.

Vezi pe strada un tip cu lanturi la blugi si iti formezi imediat o parere despre el…il vezi ca fiind un rocker suparat pe viata, care bea, fumeaza, „da cu pumnu si sparge plamanu”. E o prostie. Tipul poate e student la medicina si o sa ajunga sa iti salveze viata. Dar tu, cu mintea ta ingusta…daca ar fi sa afli vreodata ca medicul care te trateaza are asemenea caracteristici…probabil ca i-ai refuza ajutorul. Pentru ca esti limitat.

Tipa de la banca are un nume tiganesc. Asta te revolta si ceri sa lucrezi cu o colega de-a ei. Din nou, demonstrezi ca ai prejudecati…ca nu stii ce conteaza cu adevarat in viata…ca esti superficial si ca esti ….ei,bine…prost!

Cazuri ca astea sunt nenumarate…si pentru toate, se gaseste cate un „destept” care sa le ia in batjocura. Si pe mine ma judeci in momentul asta, cand citesti postul…probabil ca ma judeci la fiecare post…pentru ca, cu fiecare post pe care-l scriu, parerea ta despre mine se contureaza si mai bine…iar tu te simti tot mai indreptatit sa ma acuzi, sa ma invinovatesti…sa ma judeci. Gresesti. Crezi ca ma cunosti…dar te voi surprinde cand te astepti mai putin…probabil ca ma voi surprinde si pe mine…o mai patesc uneori. Nu e o amenintare..e un fapt real…Ma vezi, din textele astea, ca sunt plapanda…romantica..poate naiva..credula..Poate ca sunt. Dar sunt si mult mai mult decat atat. Poate vei vedea asta. Sper sa vezi asta. Vezi asta?

Anunțuri