De ce ne tampim la batranete? De ce o luam razna? De ce ne facem parul mov?

Oamenii batrani miros urat. Fara sa vrea. E miros de medicamente, de dentist, parizer si ceapa..eventual si transpiratie. Oamenii batrani sunt cicalitori. Spun aceleasi lucruri de foarte multe ori, fara sa-si dea seama. Au impresia ca batranetea aduce cu sine si intelepciunea-gresit!Iti mananca ficatii de fiecare data cand vin in vizita si se uita numai pe OTV si ACASA. Oamenii batrani sufera din toate motivele: au devenit povara pentru copii si nepoti, desi nu-si doreau asta, se simt in plus, bolile batranetii ii doboara nu numai fizic, se plictisesc singuri acasa, incep sa-si aminteasca tineretiile si asta ii deprima, nu inteleg cand a trecut timpul atat de repede ca a ajuns sa-i doara…

Cu totii spunem ca nu vom ajunge niciodata precum mama/tata…bunica/bunicul…ma refer bineinteles, la lucrurile neplacute, la partea de cicaleala. Si de fiecare data se ajunge acolo. O vad pe mama, de exemplu, cum in anumite situatii are reactia bunicai …si ma ingrozesc atunci cand ma vad reactionand la fel! Se intampla…de ce? habar nu am!..

Pana nu demult, nu mi se parea nimic groaznic in a imbatranii…ma gandeam ca fiecare etapa a vietii are farmecul ei. Dar mi-am dat seama ca la batranete, toate iti vin muult mai greu. Pana si o plimbare isi pierde farmecul din adolescenta, pentru ca acum o scurtezi la jumatate din distanta..E urat. E foarte urat. Cred ca numai gandul la nepoti te tine pe picioare.

Anunțuri